Čo sa môžete naučiť?
- samostatne vykonávať prácu
kuchára, čašníka v zariadeniach spoločného stravovania
- pozná suroviny, nápoje a
technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických
pravidiel, základné receptúry a technologické postupy
bežných jedál,
- vie uviesť hostí a
poskytnúť pomoc hosťom pri výbere z jedálneho lístka
- vie pripraviť miešané
nápoje aj podľa vlastných receptúr
- dokáže samostatne pripraviť
jednoduché jedlá, minútky, šaláty a múčniky a dokončiť jedlo
pred hosťom a pripraviť tabule na slávnostné príležitosti
Ako sa
môžeš uplatniť?
-
kuchár, čašník, servírka, hostinský, hlavný čašník, barman,
súkromný podnikateľ v spoločnom stolovaní
-
ako zamestnanec reštaurácií,
hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania na
Slovensku i v zahraničí.
Kde sa
môžeš zamestnať?
-
v reštaurácii, v
hoteli, v školskej jedálni, na výletnej lodi a mnohých
ďalších stravovacích zariadeniach |